7 راه گرفتن عکس بهتر با گوشی
تلفن های همراه امروزه بیشتر از برقراری تماس تلفنی و ارسال پیام کوتاه برای ما کار میکنند. قطعا الان تلفن هوشمند شما یکی از وسیلههای اصلی شما برای گرفتن عکس است. یکی از دلایل مهم اینه که همیشه در جیب شماست! گوشی های هوشمند طی چند سال گذشته به طرز چشمگیری بهبود یافته اند و اکنون لنزها و سنسورهای(حسگر نور) آنها می توانند تصاویر با کیفیت بالا تولید کنند. با این حال ، شما ممکن است بهترین عکس هایی را که تلفن هوشمند شما قادر به گرفتن آن است ، نگیرید. اگر عکس های شما تار ، دانه دار یا فاقد پیتزا است(چون هرعکسی یا فیلمی که در آن پیتزا باشد خوبه) ، این 7نکته را امتحان کنید تا تصاویر خود را در شبکههای اجتماعی آماده کنید.
1. همیشه نرم افزار گوشیتون رو آپدیت نگه دارید
معمولا نرم افزارهای پیش فرض خود گوشیها کافی هستند ام هیچوقت برای گرفتن عکسهای عالی کافی نبودهاند.
امروزه بسیاری از برنامه های دوربین رایگان موجود در بازار می توانند به شما در گرفتن تصاویر بهتر و واضح تر کمک کنند. برنامهای مثل Adobe photoshop camera یا VSCO که به شما قابلیتهای مختلفی برای گرفتن عکس و یا اصلاح رنگ و نور به شما میدهند.
2. همیشه با تمیز کردن لنز شروع کنید
شما اگر یک دوربین نیمه حرفهای یا حتی حرفهای هم که داشته باشید، در طول روز بیشتر با موبایل عکس خواهید گرفت چون همیشه در جیب شماست. حالا همین امر باعث میشه که روی لنز گوشی لایه ای غبار یا چربی باشد که بر اثر تماس دست با آن به وجود آمده.
پس قبل از هرکاری اول لنز رو با دستمال مخصوص یا حتی گوشه پیراهنتون پاک کنید و مطمئنم شوید که چیزی روی لنز شما نیست.
3. از خطوط راهنما استفاده کنید
ترکیب بندی در عکاسی یا فیلمبرداری یکی از مهمترین نکاتی است که اکثرا از آن غافل میشویم.
در تنظیمات دوربین بیشتر گوشیهای همراه گزینهای تحت عنوان Gridlines وجود دارد، با فعال کردن این گزینه خطوط مشبکی روی صفحه گوشی شما هنگام عکس یا فیلم گرفتن ظاهر میشه. به این خطوط اصطلاحا خطوط یک سوم یا گاهی خطوط طلایی گفته میشه. شما کافیه خط افق عکس رو با این خطوط طراز کنین یا اگر سوژه با سوژههایی در عکس دارین روی تلاقی این خطوط قرار دهید.
4. بیشتر مواقع گوشی را به صورت افقی بگیرید
به همان دلیل که تلویزیون منزلتون به صورت افقی قرار گرفته سعی کنید همیشه در هنگام گرفتن عکس حتا حالت افقی را امتحان کنید. برای گرفتن عکس و فیلم از طبیعت یا تعداد جمعیت زیاد حتما در حالت افقی، عکس یا فیلم بگیرید.
5. از رزولوشن یا کیفیت بالا استفاده کنید
در نرم افزارهای گوشی شما یا تنظیمات عمومی گوشی گزینهای برای بالا بردن یا کم کردن رزولوشن عکس و فیلم وجود دارد.
معمولا برای اینکه حافظه گوشی شما به سرعت پر نشود تنظیمات پیش فرض روی کیفیت های پایینتر هستند.
پس حتما مطمئن شوید که تنظیمات رزولوشن عکس و فیلم شما درست باشد(در تنظیمات مربوط به عکس هرچقد عدد مگاپیکسل(Mp) بالاتر باشد رزولوشن بالاتری دارد و برای فیلم معمولا از لغات fullHD ،HD یا 4K استفاده میشه).
6. بجای زوم کردن به سوژه نزدیک شوید
به دلیل اینکه دوربینهای گوشی همراه اکثرا از زومهای اپتیکال (که به واسطه وجود عدسیهایی با فاصله کانونی مختلف به وجود میآیند) برخوردار نیستند(البته امروزه گوشیهای هوشمند پرچمداری که دوربینهای چندگانه با لنزهایی با فاصله کانونی مختلف دارند در بازار موجوده) با زوم کردن به صورت دیجیتال افت کیفیت خواهند داشت.
پس تا جایی که میشه سوژه نزدیک شوید تا اینکه زوم کنید.
7. در نور طبیعی عکاسی کنید
نور خورشید به دلیل داشتن تمام طیف مرئی از کیفیت نوری بالایی برخوردار هست. بنابراین بیشتر نورهای خانگی از کیفیت نوری پایینی برخوردار هستند توجه به همین نکته میتواند کیفیت و جنس عکی یا فیلم شما رو چندبرابر بهتر کند.
7+1. از فلاش دوربین گوشی استفاده نکنید
این نکته رو هم به صورت اضافی برای دوستانی که تا اینجا مقاله رو خوندن مینویسم.
فلاشهای دوربینهای حرفهای یا نیمه حرفهای حجم و کیفیت نوری بالایی دارند ولی فلاش کنار دوربین گوشی صرفا یک چراغ قوه است و چون از رو به رو نور میده تصویر شما رو اصطلاحا تخت میکند. پس تا جایی که میشه از فلاش کنار دوربین گوشیتون استفاده نکنید.
در نهایت هیچ چیزی بهتر از تمرین کردن و کنجکاو بودن برای بهتر شدن در هر زمینه نیست. گوشیتون رو از جیبتون در بیارین لنزشو پاک کنین و عکس بگیرین.
خوشحال میشم نظرات و تجربیاتتون رو بنویسین.